#BlokeaBankia Acció a @Bankia en 35 municipis catalans per exigir a l’entitat que compleixi amb els acords #PAHsCat

PAHs catalanes bloquegen i ocupen oficines de Bankia en 35 municipis per forçar a l’entitat a complir amb els acords adoptats amb la PAH.

Fa més de 10 mesos, les PAHs catalanes van aconseguir forçar a l’entitat a mantenir una via de negociació bilateral amb la finalitat de resoldre els casos de les famílies afectades per la hipoteca clients de Bankia que acudien a la PAH. No obstant això, davant l’incompliment sistemàtic per part de l’entitat d’alguns dels acords, les PAHs catalanes s’han vist obligades a tornar a l’acció per exigir a esta entitat, rescatada amb més de 40.000 milions d’euros públics, que atengui als acords i demandes de mínims.

Durant 2013 Bankia no ha concedit ni una sola condonació per escrit, gairebé inexistents han estat els casos de lloguers socials superiors a tres anys i les signatures de les dacions en pagament acordades verbalment, s’han arribat a retardar més d’un any. Això suposa un nivell d’angoixa intolerable per a algú que sap que perdrà el seu habitatge, i que està pendent de saber si té dret a una segona oportunitat, o haurà d’implicar amb un deute per a tota la vida. A més, ha tancat la meitat de les seves oficines sense comunicació prèvia, comportant la pèrdua de gran quantitat de documentació de les afectades i la conseqüent ralentització dels seus casos.

Bankia lidera dues estadístiques demolidores, que la situen com una de les entitats amb pràctiques més salvatges. D’una banda, és l’entitat bancària que més desnona en estos moments (més del 20%) i que té en el seu haver-hi el major nombre d’execucions hipotecàries en marxa en els jutjats. Per un altre, és el banc espanyol que ha rebut més diners públics de l’estat; sense cap contraprestació social, per això és doblement greu la seva supèrbia i incompliment dels acords, incompliment que agreuja i aprofundeix en el sofriment de les famílies

A esta situació, es suma una actitud de menyspreu sense precedents:

Enfront esta situació d’oïdes sordes davant el clam social, i la ruptura sistemàtica i unilateral del protocol de negociacions, més de 35 PAH’s catalanes declarem estos fets com a inacceptables i hem acordat coordinar-nos per forçar a Bankia a rectificar el seu posicionament i aconseguir un procés d’interlocució amb l’Adreça Central.

L’objectiu d’esta negociació és aconseguir un nou protocol de negociació que permeti desbloquejar la situació de centenars de casos, i el compromís a complir-ho d’acord amb l’estipulat.

Per aconseguir-ho, anunciem una campanya coordinada en tota Catalunya i que inclourà mesures de pressió per forçar a Bankia a una rectificació. Avui l’acció es realitza, entre d’altres a Cardedeu, Alt Penedes, Sabadell, Barberá, Mataró, Tarragona, Esplugues, Granollers, Besós, Snta Coloma, Badalona, Hospitalet, Pineda, Blanes, Terrassa, Sant Boi,Cerdanyola-Ripollet, Viladecans, Tarrega, Noguera, Esplugues, Molins de rei,Sant Vicens dels Horts, La LLagosta, Canovelles i Baix Penedés.

La PAH Terres de l’Ebre participa en l’acció de Tarragona, sent  l’oficina de la Imperial Tarraco la més propera després del tancament de les oficines de la zona. Dos membres de la PAH Ebre també són presents en les negociacions a Barcelona.

Participa des de casa

Truca a Bankia i diga-li que respecti els acords amb la PAH i solucioni els casos de les famílies afectades.

– Busca la teva oficina i truca aquí
– Segueix i difon l’streaming de l’acció a Barcelona 
– Twitter #BlokeaBankia #PAHsCat

– Difon les barbaritats de Bankia, tens una recopilació exhaustiva de notícies en aquest enllaç. Recorda que l’expresident Rodrigo Rato està imputat a l’AN per diferents delictes, o que la cúpula de Caixa Laietana (absorvida per Bankia) està imputada també per l’estafa de les preferents

Avui la nostra intenció és bloquejar el funcionament de diverses oficines de Bankia fent servir la nostra qualitat de clients i possibles clients, el banc té l’obligació d’atendre’ns.

SÍ QUE ES POT

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.