En este momento estás viendo La PAH Ebre quanya el 7è Premi Federico Mayor Zaragoza del amics de la Unesco

La PAH Ebre quanya el 7è Premi Federico Mayor Zaragoza del amics de la Unesco

Dissabte 24 de maig es va celebrar al Parador de Tortosa la 7a edició del Premi Federico Mayor Zaragoza «Ciutadans i ciutadanes lliures i responsables. Concurs de bones pràctiques i accions per a construir un món millor», organitzat per l’Associació d’Amics i Amigues de la Unesco de Tortosa. La PAH Terres de l’Ebre va guanyar el 1r premi dins la categoria «Especial Terres de l’Ebre».

Agraïm l’entrega d’aquest premi, amb el qual se’ns valora la lluita que fem diàriament, tot i que el veritable premi ens agradaria que fos el final del drama dels desnonaments, que segueix sense resoldre’s. Preferim accions a premis. La pròpia existència de la PAH significa que alguna cosa va malament.

La PAH Terres de l’Ebre es constitueix fa un any i mig. Les primeres assemblees estaven formades per una desena de persones, entre afectades i d’altres provinents dels moviments socials del territori. Actualment, la PAH Ebre està integrada per més de 120 persones.

Amb aquest temps hem aconseguit trenta dacions en pagament, quinze paralitzacions de desnonaments i dues moratòries.

La lluita de la PAH és una lluita diària contra el poder econòmic, contra els bancs. Lluitem per la llibertat de totes les afectades. Recordem que darrere estes xifres hi ha famílies amb noms i cognoms, vides en joc, gent que perd la casa i es pot quedar al carrer amb un deute de per vida.

Aquesta barbàrie acabarà quan el govern consideri l’habitatge com un dret i no com una mercaderia, i aprovi les mesures de mínims que ja vam sol•licitar a la Iniciativa Legislativa Popular (avalada amb 1’500.000 firmes): paralització dels desnonaments, dació en pagament amb caràcter retroactiu i un parc de lloguer social, que a les Terres de l’Ebre no existeix. La ILP va ser substituïda per una llei que només dóna més temps a les entitats financeres, i la prova és que des de llavors només han fet que augmentar els desnonaments, tal com ja vam denunciar.

El lema de la nostra plataforma és «Sí que es pot», perquè sí que es pot aconseguir un canvi en les lleis, sí que es pot aconseguir que una família no es quedi al carrer per no pagar una hipoteca i invertir els diners en menjar, sí que es pot aconseguir crear consciència que avui som nosaltres i demà podria ser qualsevol de vosaltres.

Des de la PAH Terres de l’Ebre no tenim por, i seguirem desobeint davant la vulneració de drets humans com el dret a un habitatge digne.

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.