En este momento estás viendo Accions avui a @CXinfo i @BBVA de #Tortosa per #BlackstoneEvicts i #17comPAHsVsCX

Accions avui a @CXinfo i @BBVA de #Tortosa per #BlackstoneEvicts i #17comPAHsVsCX

La PAH Terres de l’Ebre està realitzant aquest matí accions de protesta a les entitats de Catalunya Caixa i BBVA de la Plaça Alfons de Tortosa. Les accions són en suport a la campanya d’accions globals a Barcelona i Estats Units contra el Blackstone Group LP, signatura de capital privat més gran del món, i també com a protesta per la denúncia de Catalunya Caixa a 17 membres de la PAH Ebre per l’ocupació d’una oficina a Amposta.

La PAH organitza una campanya d’accions globals a Barcelona i Estats Units contra el Blackstone Group LP, signatura de capital privat més gran del món.

El dimecres 11 de Febrer la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat una oficina de Catalunya Caixa (CX) a Barcelona. L’objectiu és acabar amb l’espera, el xantatge i el mutisme que aquesta entitat ve practicant des de fa ja diversos mesos cap a centenars de famílies. Mentrestant, en solidaritat amb PAH’s Catalanes s’han realitzat accions davant de les oficines de Blackstone a Nova York i Sant Francisco.

Mentre centenars de famílies intenten negociar per a trobar una solució als seus problemes amb l’entitat, Catalunya Caixa no dialoga de forma legítima, sinó que realitza propostes inadmissibles com el “Contracte d’Espera”. Aquest ‘contracte’ és un document que cerca el compromís dels afectats de no exercir accions contra l’entitat bancària a canvi de la paralització temporal de l’execució hipotecària.

Catalunya Caixa ha optat per dilatar l’espera d’aquestes famílies mentre tanca la venda del 90% de les seues hipoteques amb el fons Voltor americà Blackstone i el 10% restant amb BBVA sense cap contraprestació per a les persones afectades, que, com tota la ciutadania, han hagut de fer front al pagament dels 20.000 milions euros de fons públics pel seu rescat.

Blackstone és el major fons voltor del món: gasta uns 100 milions de dòlars a la setmana en les propietats executades a EUA. Aquest fons s’encarrega de la gestió de deutes i préstecs hipotecaris sense cap responsabilitat social, especulant amb la compra dels deutes de milers de famílies compra propietats devaluades a l’espera que el valor augmente i eleven les rendes de les propietats de lloguer tant com poden i després desnonen sense vacil·lació. Per est i altres motius, aquesta ocupació s’estén a les oficines de Blackstone a Nova York i Sant Francisco. A EUA

El traspàs de les hipoteques dels afectats de Catalunya Caixa a Espanya no s’ha materialitzat al complet, per la qual cosa les famílies descobreixen que les seues hipoteques han sigut venudes a un Fons Voltor gradualment Per si això fóra poc, el govern menteix dient que es mantenen els lloguers socials des de Blackstone. El que no explica és que Blackstone ha decidit expandir el seu negoci fixant el seu punt de mira a Espanya, comprant els deutes que regeixen sobre els habitatges de persones que estan lluitant per a pagar el lloguer. Ells i altres «fons voltors» fins i tot estan comprant habitatges protegits. L’exemple ho trobem a Madrid, on el govern del PP ja va vendre 5.000 habitatges protegits a Goldman i Blackstone. els inquilins d’aquests pisos ja han rebut notificacions d’aquests fons per a augmentar els lloguers amb serioses amenaces de desnonament en el cas de no poder fer front a aquestes pujades.

Per això la PAH denúncia i exigeix:
1. No a la venda de CX mentre no s’assumisca el pagament de 12.000 milions euros pagats amb els nostres impostos que el govern va atorgar a l’entitat dels diners dels contribuents com un rescat.
2. Dació, condonació i lloguers socials per a les famílies afectades per aquesta entitat
3. No a la venda a cap Fons Voltor del deute de cap família.

Les PAH´s Catalanes ens unim perquè no volem que cap vida més forme part del joc brut que CX, BBVA i Blackstone està practicant. L’habitatge no és ni una mercaderia ni un negoci, és un Dret Humà Universal i ens adaptarem als jocs del mercat i les estratègies del poder econòmic i polític per a defensar-ho.

Les nostres accions seguiran, a Espanya, Estats Units o on siga necessari i tard o d’hora aquests poders es veuran obligats a aplicar les demandes de mínims que s’estableixen en la ILP Habitatge per la pressió de totes les persones conscients de l’estafa financera, que no ha de tenir cabuda a Catalunya ni en l’estat.

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.