En este momento estás viendo Avui 7 de març #LaPahSePlanta també als jutjats de les Terres de l’Ebre

Avui 7 de març #LaPahSePlanta també als jutjats de les Terres de l’Ebre

EN RELACIÓ AMB LA SENTÈNCIA DEL TJUE DEL 26 DE GENER SOBRE VENCIMENT ANTICIPAT, I LA RECENT QÜESTIÓ PREJUDICIAL QUE HA PLANTEJAT EL TRIBUNAL SUPREM Al PROPI TJUE, SOBRE SI HAN D’ARXIVAR-SE O NO LES EXECUCIONS HIPOTECÀRIES PER AQUESTA CLÀUSULA PRESENT EN EL 99,99% DE LES HIPOTEQUES, I DESPRÉS QUE LES AUDIÈNCIES PROVINCIALS DE GIRONA, BARCELONA, CASTELLÓ I MADRID HAGEN SOL·LICITAT LA SUSPENSIÓ DE LES EXECUCIONS HIPOTECÀRIES FINS QUE EL TJUE RESOLGA…

AVUI, 7 DE MARÇ, LA PAH ES PLANTA I LLANÇA Al TJUE UNA QÜESTIÓ PREJUDICIAL:

El Govern Español és contrari al dret de la Unió Europea, en el sentit que s’oposa al Dret Comunitari, quan legisla la prohibició als jutges nacionals d’investigar les clàusules abusives en un contracte hipotecari? Evidentment, és una qüestió retòrica… No anem a esperar més que el TJUE seguisca donant la raó a la PAH!!

Avui ens oposem Totes a Una presentant als jutjats de tot l’Estat escrits d’oposició col·lectius i individuals exigint la paralització de tots els processos d’Execució Hipotecària en marxa a Espanya. A les Terres de l’Ebre, s’han presentat a Amposta, Gandesa i Tortosa.

La sentència del TJUE del 26 de Gener sobre venciment anticipat, i la recent qüestió prejudicial que ha plantejat el Tribunal Suprem al propi TJUE, sobre si han d’arxivar-se o no les execucions hipotecàries per aquesta clàusula present en el 99,99% de les hipoteques, són el cop definitiu a un sistema hipotecari injust, abusiu i, per tant, il·legal.

Després del repetit xoc de trens entre la justícia espanyola i la comunitària, després de les últimes 8 sentències del TJUE, quina “legalitat” té la legalitat hipotecària espanyola? Quina norma impedeix al Govern legislar que els jutges han d’examinar d’ofici les clàusules abusives en els contractes hipotecaris passats, presents i futurs?

El TJUE ho aclareix: per als jutges no hi ha una norma que els impedisca revisar d’ofici les clàusules abusives, perquè en realitat estan obligats a això… I per al Govern tampoc hi ha norma que els impedisca proposar lleis concordes amb la legislació europea. No
permetrem que la voluntat política del govern de torn es convertisca en el fidel de la balança.

Si les lleis hipotecàries que han dictat els polítics en aquest país no són compatibles amb el dret de la Unió Europea, i el TJUE es ratifica en això en cada sentència o pronunciament: són compatibles aquests polítics amb la Unió Europea?

Si el Dret de la Unió imposa a un dels poders de l’estat espanyol, el judicial, la protecció al consumidor, no ha d’aplicar això el poder legislatiu i, en conseqüència, el poder executiu, és a dir el govern?

La llei ha de ser l’encarregada de dissuadir el delicte, però en el terreny hipotecari això no és així: el monopoli polític/financer ni tan sols permet que els jutges investiguen, deixant al consumidor indefens.

Diu el TJUE que el jutge ha de determinar si les clàusules d’un contracte hipotecari actuen en detriment del consumidor, i si suposen un desequilibri important entre els drets i obligacions de les parts del contracte. I assenyala el caràcter abusiu tant de la clàusula com dels terminis per a recórrer.

EXIGIM ALS JUTJATS QUE S’ARXIVEN ELS PROCEDIMENTS D’EXECUCIÓ HIPOTECÀRIA! SI ES POT!!

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.