En este momento estás viendo NdP – Dimarts 7 de març la PAH a tots els jutjats de l’Estat

NdP – Dimarts 7 de març la PAH a tots els jutjats de l’Estat

La PAH pren la iniciativa i durant tot el matí del dimarts 7 de Març estarà a tots els Jutjats del territori espanyol, exigint l’arxiu de TOTS els procediments d’Execució Hipotecària, per l’abús de clàusula de Venciment Anticipat sobre la qual el TJUE es va pronunciar el passat 26 de gener. A les Terres de l’Ebre, es presentarà als jutjats de Tortosa, Amposta i Gandesa.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat en nombroses ocasions la il·legalitat i la falta d’adequació a la normativa europea dels procediments d’execució hipotecària a Espanya. Aquesta vegada, i en relació amb la clàusula de Venciment Anticipat, el TJUE, en la seua sentència de 26 de gener de 2017, torna a recordar als jutjats i tribunals espanyols que tenen l’obligació d’atenir-se al que es disposa en la normativa comunitària, concretament, a l’establit en la Directiva 93/13 (sobre clàusules abusives en els contractes celebrats amb consumidors).

En aquesta sentència, el Tribunal Europeu no solament deixa en evidència la posició d’alguns jutges i tribunals, reticents a arxivar les execucions hipotecàries per les nombroses clàusules abusives essencials en la pràctica totalitat dels contractes, sinó que també es reitera en la possible responsabilitat per danys a particulars per les vulneracions del Dret Comunitari imputables a l’òrgan jurisdiccional nacional.

En aquesta sentència, el TJUE ve a dir que la clàusula de Venciment Anticipat és il·legal i nul·la. Aquesta clàusula la contenen totes les hipoteques i permet a la banca reclamar a les persones hipotecades la totalitat del deute pendent, més els interessos corresponents una vegada has deixat de pagar 3 quotes, o en molts casos, tan sols una! El cas analitzat en la sentència del TJUE, presentat per un jutge de Santander, qüestiona que l’impagament de 7 mensualitats d’un total de 564 quotes mensuals de les quals constava la hipoteca fóra suficientment greu com per a aplicar el Venciment Anticipat.

Per aquesta raó, creiem que TOTS els procediments d’Execució Hipotecària són IL·LEGALS, i, per tant, TOTS els desnonaments des de 1995 ho són. També tenim arguments contundents per a defensar que el Govern ha de proposar tots els canvis legislatius en totes les lleis necessàries perquè l’ordenament jurídic espanyol s’adeqüe al cent per cent a la legislació europea, sense més pegats i sense més dilacions. I que s’extraguen les conseqüències de totes les execucions hipotecàries i desnonaments il·legals i es reparen immediatament els seus efectes tòxics sobre el dret constitucional en l’habitatge a l’Estat.

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.