Kit de @LA_PAH amb nous documents útils sobre les clàusules sòl #clausulassuelo

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 21 de desembre no ha deixat indiferent a ningú. La banca s’ha vist acorralada, al Govern se l’ha enxampat “in fraganti” tapant les vergonyes de la banca i el Tribunal Suprem ha patit una nova pèrdua de legitimitat, com succeeix cada vegada que es pronuncia el Tribunal Europeu.

La sentència ve a donar-nos la raó, una vegada més, i confirma el que venim assenyalant des de fa molts anys, les execucions hipotecàries són il·legals, les hipoteques estan plagades de clàusules abusives i això suposa que s’hagen executat centenars de milers de desnonaments de forma il·legal. Ahir mateix, un magistrat del propi Tribunal Suprem va sentenciar que ” les execucions hipotecàries que tinguen com a causa l’aplicació d’una clàusula sòl són nul·les, i el desnonat hauria de recuperar casa seua”.

Davant aquesta realitat, des de la PAH hem tornat a elaborar un “Kit” que conté respostes als dubtes més freqüents sobre aquest assumpte, un manual de com detectar la clàusula sòl en les nostres hipoteques i un escrit de reclamació de devolució de tots els nostres diners i els corresponents interessos, perquè puguem presentar-ho davant les entitats financeres. Igualment inclou un escrit de reclamació de devolució de les despeses de constitució d’hipoteca, una altra clàusula que també ha sigut declarada abusiva recentment.

Des de la PAH posem a la disposició de tots els afectats per la hipoteca aquest Kit perquè es distribuïsca en les assemblees d’assessorament col·lectiu i animem a la seua presentació de forma massiva. Som conscients que no és només la clàusula sòl, són totes i cadascuna de les clàusules que contenen les hipoteques les que converteixen en il·legals els préstecs hipotecaris i davant aquesta realitat des de la PAH anem a exigir, una vegada més al Govern que done resposta a la realitat de centenars de milers de persones, una resposta que passe per reconèixer i legislar les mesures que contenen “Les 5 de la PAH”, fins que això no es produïsca, no hi haurà resposta definitiva a l’estafa.

En aquest sentit, estem a l’espera de les mesures que finalment anuncie el Govern de Mariano Rajoy. Cinc anys de precedents al servei de la banca, les pròpies declaracions del ministre de Guindos o les primeres filtracions del Reial decret que previsiblement s’aprovarà demà al matí en el Consell de Ministres anuncien que no serà una batalla fàcil. El que està clar és que nosaltres no ens anem a rendir.

Els documents en qüestió es troben en l’apartat “documents útils” del web de la PAH i són el document número 45. Aquí els enllaços per a descarregar-los gratuïtament:

45. Kit clàusula sòl i reclamació de despeses

Com saber si tinc clàusula sòl?
Model reclamació clàusula sòl
Model reclamació despeses
Preguntes freqüents sobre clàusules sòl

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.