Les nostres hipoteques són un abús: de la clàusula sòl al dret a sostre

Avui les PAHs de tot l’Estat sortim novament al carrer per  dirigir-nos al President de Govern, Mariano Rajoy. Lliurem un escrit davant les delegacions de govern pera instar a l’Executiu al fet que responga si després de les últimes sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea prendrà alguna mesura per compensar a les milers de famílies que han sigut víctimes de l’actual legislació hipotecària espanyola, si reformarà la Llei d’Arrendaments Urbans per  protegir i garantir l’accés a l’habitatge de les persones i finalment si reconsiderarà tots els recursos que ha interposat davant el Tribunal Constitucional a les Lleis d’Habitatge que s’han anat aprovant en moltes Comunitats Autònomes. Des de 2013 la normativa hipotecària espanyola ha rebut set sentències desfavorables de la Justícia europea, que han culminat amb la famosa sentència del passat 21 de desembre sobre les clàusules sòl. La següent s’espera per al 26 de gener: una sentència sobre el venciment anticipat que pot tornar a considerar com a nul·les milers d’execucions hipotecàries produïdes a l’Estat espanyol.

Des de l’any 1993 tots els successius governs espanyols han ignorat, i segueixen fent-ho els actuals governants, la directiva 13/93/CEE. Fins i tot sota el risc de ser sancionats per no aplicar-la, segueixen preferint deixar que s’enriquisquen il·lícitament les entitats financeres, segueixen permetent que els contractes a les famílies estiguen replets de clàusules abusives que fins i tot la legislació espanyola tolera mentre les famílies pateixen i segueixen empobrint-se. Les últimes sentències a l’estat espanyol i a la Unió Europea, que fan referència a la clàusula sòl, les despeses de formalització d’hipoteca i la responsabilitat il·limitada -i la pròxima sobre venciment anticipat-, així ho testifiquen. Avui les PAH de tot l’Estat denunciem la complicitat del Govern amb la banca i denunciem a aquells jutges que no compleixen amb les lleis. Per això, els presentem un escrit davant les delegacions de Govern sol·licitant-li respostes concretes.

Serà que Mariano Rajoy i el seu actual govern compliran d’una vegada per sempre l’article 25 de la Declaració dels Drets Humans i l’article 47 de la nostra Constitució? O Seguirà beneficiant als poders econòmics encara anant en contra de la ciutadania?

Enfront dels abusos de les clàusules sòl i de la resta de clàusules abusives, des de la PAH seguirem lluitant per la nostra ‘clàusula sostre’: volem que es convertisquen en llei les nostres aspiracions per una segona oportunitat autèntica per a les llars endeutades, la fi dels desnonaments i el parc públic d’habitatge concretades en les 5 mesures de mínims exigides per la PAH. Mentre, com venim fent des de fa 8 anys, posem les nostres assemblees i recursos a la disposició de tots els afectats per l’estafa bancària. La lluita és la millor garantia per a doblegar a la banca!

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.