En este momento estás viendo Mobilització internacional a les oficines de BLACKSTONE per exigir que abandone les pràctiques il·legals #StopBlackstone

Mobilització internacional a les oficines de BLACKSTONE per exigir que abandone les pràctiques il·legals #StopBlackstone

Avui dimecres 14 d’octubre, les PAHs Catalanes envaïm les oficines del Prat que Blackstone comparteix amb CatalunyaCaixa, al C/Roure nº6. La nostra acció és part de la mobilització internacional més gran que hi hagi hagut mai contra Blackstone. Organitzada per la PAH i Right to the City Alliance, hi participen desenes de col·lectius: Urban Habitat, Fifth Avenue Committee, Right to the City Alliance, etc. Amb demostracions en una llarga llista de ciutats com Nova York, Atlanta, Seattle, Chicago, Londres, Tokyo, Madrid, Barcelona,Sevilla i Lanzarote, l’acció promet ser una jornada històrica amb mobilitzacions a tres continents: Amèrica, Asia i Europa.
Blackstone, el major fons voltor del món, és conegut a Madrid per la compra de 1.860 habitatges de protecció oficial per 125 milions d’euros. A Catalunya, per la compra del 90% dels actius hipotecaris de CatalunyaCaixa per 4.000 milions d’euros, quan l’entitat catalana havia estat rescatada prèviament amb 12.000 milions d’euros de diners públics cedits sense cap contraprestació social a canvi. En ambdós casos, Blackstone s’ha dedicat a la privatització descarada de recursos públics: un robatori sistemàtic que ha posat a milers de famílies en risc de ser desnonades.
Des de la PAH hem estat testimonis de com Blackstone ignorava a les famílies atenent únicament per telèfon, demanant una vegada i unaaltra la mateixa documentació, i fins i tot oferint petites quantitats de diners que no cobrien els seus deutes hipotecaris a canvi de no concedir el lloguer social: un xantatge en tota regla que s’aprofitava de la situació desesperada de les famílies afectades. Situació agreujada pel tracte denigrant de Blackstone.
Mentre Blackstone vulnerava els drets de les famílies, a la PAH hem aprofitat el temps i vam aconseguir l’aprovació d’una nova legislació de l’habitatge a Catalunya, coneguda com a Llei 24/2015. Una victòria sense precedents, fruit d’una ILP ciutadana recolzada per més de 150.000 signatures, el triple de les necessàries, que posarà en funcionament mecanismes per garantir reallotjaments justos, acabar amb els desnonaments i impedir qualsevol tall de subministrament bàsic. Una llei que el col·lectiu convertirà en estatal mitjançant la campanya Exigències PAH, que interpel·larà tots els partits polítics que es presenten a les eleccions generals a aplicar-la al país sencer sense demora.
buitre
Ara tornem a les portes de Blackstone, a tot l’Estat i en diversos continents diferents, per recordar-li al fons voltor que la seva actitud no és només il·legítima, sinó il·legal. Tant la ciutadania, com les lleis, estan de la nostra part. Per això exigim:
– La facilitació d’una oficina perquè les famílies puguin acudir físicament a negociar els seus casos.
– La negociació de lloguers socials, de tres anys renovables, amb els límits de preu recollits en la Llei 24/2015.
Hem demostrat que la PAH és Imparable! No només hem aturat més de 1.500 desnonaments i reallotjat més de 1.200 famílies mitjançant la campanya Obra Social. Hem aconseguit el que cap actor social havia aconseguit abans: un canvi de llei que fes efectiu el Dret a l’Habitatge. Pensem pressionar Blackstone fins que compleixi les noves lleis que les famílies organitzades han aconseguit després de sis anys d’incansable lluita. Exigirem l’aplicació de la llei 24/2015 per part de Blackstone, no només a Catalunya, sinó a tot Espanya. I deixarem molt clar que com més trigui Blackstone adonar-nos resposta, més col·lectius de més continents se’ns s’uniran per recordar que l’habitatge no és una mercaderia, sinó un dret. I com sempre, guanyarem.

Sí Es Pot!

#StopBlackstone

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.