Acció als Jutjats de Tortosa i Amposta

23 SET-: Acció jutjats 23 S (TJUE)

Al mes de març de 2013 una sentencia d el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va declarar il·legal el procediment d’execució hipotecaria perquè vulnera el dret a defensa, la tutela judicial efectiva i perquè no dona mecanismes d’oposició efectius a l’afectada. A més a més, la sentència també diu que el aquest procediment és contradictori a la doctrina europea des de 1993, donant-nos la raó en el que sempre ha fet ènfasi la PAH: cal que les nostres demandes tinguin efectes retroactius ja que és de justícia que així sigui.

La resposta del govern el Partit Popular a aquesta sentència del TJUE va ser la Llei 1/2013, de la qual ja vam dir que era una modificació de cara a la galeria i a la que no es podia acollir pràcticament ningú pels criteris sumament restrictius que incloïa.

Aquest passat mes de juliol, el TJUE ha tornat a dictar una nova sentència en la que diu que la modificació de llei que va fer el PP continua sense complir la legalitat europea, ja que la llei que es va modificar (la «ley de enjuiciamiento civil”), continua limitant el dret a defensa i la tutela judicial efectiva.

La resposta del Govern del PP després d’aquesta nova sentència europea la vam conèixer aquest passat 6 de setembre, quan van publicar una nova modificació legal al BOE (Llei 11/2014), és a dir, amb nocturnitat i mala fe, sense fer arribar la informació a totes les persones que podrien beneficiar-se’n.

Aquesta nova llei 11/2014 estableix un termini d’un mes per a que aquelles persones a les que el jutjat va denegar apel·lació per clàusules abusives, ho puguin tornar a fer. De nou, el Partit Popular torna a prendre mesures que son totalment insuficients per tal d’intentar evitar la pressió que ara també li arriba desde la UE sense enfrontar-se als interessos de les entitats financeres que porta anys protegint.

Com ja vam anunciar la setmana passada, la PAH va iniciar el passat 17S una campanya d’entrega massiva de documents als jutjats. Demà, dimarts 23 tornem als jutjats a les 11h per presentar 3 documents diferents:
– El primer es el kit d’emergència 2.0, que l’advocada d’ofici d’aquelles persones que tenen procediment obert ha de presentar a jutjats. Aquest document només els poden presentar les que van recórrer per clàusules abusives i li van denegar.
– Presentarem també un document que pot presentar tota la ciutadania a títol individual, tingui o no procediment obert, tingui o no hipoteca, per tal de sol·licitar al Jutge Degà la nul·litat de tots els procediments en tràmit en base a les sentencies del TJUE i per vulneració constant dels Drets Humans.
– I el tercer document l’ha de presentar un representat als Jutjats Degans, sol·licitant la nul·litat dels procediments en tràmit en base a les sentencies del TJUE i per la vulneració sistemàtica dels DDHH.

Davant l’immobilisme del govern del PP, fartes de governs que anteposen els interessos de la banca als drets de la ciutadania, el dret a l’habitatge, els drets humans i que ignora l’emergència habitacional que vivim, la PAH continua generant eines per fer-hi front, proposant solucions, com la ILP catalana, actuant i donant solucions aturant desnonaments o negociant dacions i lloguers amb la banca.

links:

sentencia TJUE marzo 2013: http://afectadosporlahipoteca.com/2013/03/14/europa-declara-ilegal-la-ley-espanola-de-los-desahucios/

sentencia TJUE julio 2014: http://afectadosporlahipoteca.com/2014/07/24/sentencia-tjue-pah-exige-ilp/

ley 1/2013: http://afectadosporlahipoteca.com/2013/05/28/respuest-pah-a-la-ley-12013-clausulas-abusiva-partido-popular-que-vulnera-derechos-humanos/

ley 11/2014: http://afectadosporlahipoteca.com/2014/09/09/limite24d/

mociones ayuntamiento: http://afectadosporlahipoteca.com/2014/01/03/mocion-pah-vivienda-vacia-multa-bancos/

informe emrgencia: http://observatoridesc.org/sites/default/files/2013-informe_habtitatge-17dic.pdf

Obra Social la pah:http://afectadosporlahipoteca.com/category/propuestas-pah/obra_social_la_pah/

Stop Desahucios: http://afectadosporlahipoteca.com/category/propuestas-pah/stop-desahucios/

Docs útiles: http://afectadosporlahipoteca.com/documentos-utiles/

ILP: http://afectadosporlahipoteca.com/2013/02/12/iniciativa-legislativa-popular-ilp/

ILP 1,5M: http://afectadosporlahipoteca.com/2013/02/09/la-ilp-para-la-dacion-en-pago-recoge-1-402-854-firmas-de-apoyo/

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.