Desnonament aturat! Montserrat i la seua neta, es queden a casa.

La PAH Terres de l’Ebre informem que s’ha aturat, per via judicial, el desnonament previst el dia 8 de novembre a Deltebre, amb la suspensió del procediment d’execució forçosa i en particular del llançament, fins el 15 de maig de 2015.

Montse , una dona de 72 anys resident a Deltebre i amb una neta al seu càrrec, era avaladora d’una altra hipoteca. Fa dos setmanes li va arribar l’ordre de llançament i, desesperada per l’imminent desnonament, va demanar ajuda a la PAH.

Aquesta família s’ha pogut acollir a la Llei 1/2013 de 14 de maig, art. 1, que preveu la suspensió immediata i per un termini de dos anys dels desnonaments de les famílies que es troben en una situació d’especial risc d’exclusió. Aquesta mesura, amb caràcter excepcional i temporal, afecta a qualsevol procés judicial d’execució hipotecària o venda extrajudicial pel qual s’adjudique a l’acreditor l’habitatge habitual de persones pertanyents a determinats col·lectius. En aquests casos, la Llei, sense alterar el procediment d’execució hipotecària, impedeix que es procedisca al llançament que culminaria amb el desallotjament de les persones.

Fins el 15 de maig de 2015 la família no haurà de pagar res però, a partir d’aquest dia, les podran desnonar sense previ avís si abans no s’arriba a un acord amb Bankia.

Celebrem aquesta nova petita victòria, però continuem denunciant el problema que estan patint milers de famílies i fent pressió per a que s’ofereixin solucions. Recordem un altre cop que Bankia estafa, desnona, tanca i fuig.

El 20 de desembre aquesta entitat bancària també vol deixar al carrer una altra família de l’Aldea amb tres infants, i un d’ells amb una discapacitat intel·lectual. La parella estan les dos persones a l’atur, i l’únic ingrés que tenen és el PIRMI que cobra ell, Abdelarrim. L’entitat, a dia d’avui, es tanca en banda a qualsevol negociació.

Des de la PAH exigim una dació o condonació per a cada cas així com el compromís d’establir les vies per a que es resolguin futurs casos. Si no aconseguim totes i cada una de les dacions seguiran les mobilitzacions.

PAH Terres de l’Ebre

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.