Comunicat referent a la moció per prevenir els desnonaments de la residencia habitual rebutjada el 07.01.2013 pel ple municipal de Tortosa

Aquest dilluns 7 de gener de 2013 s’ha debatut i rebutjat al ple de l’Ajuntament tortosí una moció presentada pel grup municipal d’Iniciativa i Entesa per Tortosa per prevenir els desnonaments de la residència habitual.

La moció, que plantejava diversos acords de caràcter genèric , incloïa un punt amb propostes concretes que l’Ajuntament podia dur a terme per evitar els desnonaments de famílies tortosines. Aquestes consistien en sol·licitar al Jutge Degà del partit judicial la suspensió de qualsevol desnonament mentre no es verifiqui el caràcter abusiu de la llei hipotecària, assessorar els afectats per processos d’execució hipotecaria, cedir un espai municipal de reunió a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Terres de l’Ebre, deixar d’operar amb entitats bancàries que promoguin desnonaments de persones empadronades al municipi i ordenar a la Policia Local que no col·laborin en els desnonaments.

Finalment, després de que el grup municipal de Convergència i Unió demanés poder votar la moció punt per punt, quan ja havien votat a favor la resta de grups, CiU votà en contra de totes les propostes concretes que instaven a l’Ajuntament a fer ús de les seves competències per incidir en l’aturament de desnonaments al municipi, quedant així rebutjades.

Un cop més, des de la PAH Terres de l’Ebre creiem que ha quedat palesa la falta de compromís i indiferència per part CiU per solucionar el drama que suposen els desnonaments de famílies tortosines de les seves cases. El grup municipal, amb majoria al consistori, ha tornat a deixar clar que no està disposat a desplegar cap tipus de recurs ni resposta davant la injustícia social derivada de la insuficiència de mecanismes legals eficaços provinents de l’Estat i de la pràctica abusiva de les entitats bancàries.

Considerem que, rebutjant un moció que proposava propostes concretes i que podien incidir directament en la problemàtica que pateixen molts tortosins i tortosines, CiU es converteix també en culpable del crim que suposa negar el dret a l’habitatge, dret que roman a la constitució, eludint la responsabilitat de governar per al benefici dels ciutadans.

Així doncs, davant la negativa de compromís de l’Ajuntament, la PAH Terres de l’Ebre estudiarà presentar properament una moció popular amb noves demandes.

 
PAH Terres de l’Ebre

08 de gener de 2013

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.