Jornada d’accions contra Catalunya Caixa per exigir el desbloqueig de les negociacions amb les famílies estafades per l’entitat

Catalunya Caixa ha venut a Blackstone la gestió de pràcticament tot el seu fons de deutes hipotecaris, bloquejant qualsevol intent de negociació i esquivant totes les responsabilitats socials que li corresponen com a entitat rescatada.

En els propers mesos es pretén formalitzar una nova maniobra especulativa avalada pel Govern i destinada un cop més a socialitzar pèrdues i privatitzar guanys. El traspàs de CX al BBVA està previst que es produeixi sense que en cap cas aquest últim es faci responsable de garantir el retorn del rescat de més de 12.000 milions de fons públic aportat forçosament pel conjunt de la ciutadania. D’aquesta manera, el BBVA, nou propietari de l’antiga caixa rebrà un producte fet econòmicament rendible fruit del robatori i a les pràctiques mafioses de les elits polítiques i financeres.

Al mateix temps, CX ha estat negociant amb l’entitat financera  Blackstone, una companyia de capital nord-americà que, com  tants altres fons voltors, ha vist en la crisi i en la dramàtica  situació d’emergència habitacional en la que ens trobem una oportunitat  daurada per a enriquir-se especulant amb vides hipotecades i pisos tacats de sang. CX ha venut a aquesta entitat la gestió de prácticament tot el seu fons de deutes hipotecaris, fent  caixa i alhora esquivant totes les responsabilitats socials que, com a  entitat rescatada i de facto nacionalitzada, li corresponen.

Per donar el marge necessari a aquestes maniobres mafioses i per  garantir que es duen a bon terme, CX porta més de vuit mesos bloquejant  qualsevol intent de negociació. Amb un cinisme i una falta d’escrúpols  inaudits, durant els últims mesos CX ha fingit negociar amb centenars de  families, retardant innecessàriament els tràmits i alimentant les seves  esperances mentre, al mateix temps i a les nostres esquenes, es  tancaven els acords amb Blackstone que permetran la venda dels deutes  d’aquestes families a una companyia carronyaire interessada  exclusivament en el guany econòmic.

Un exemple escandalós i intolerable d’això anterior és el «contracte d’espera» que estan oferint sistemàticament a molts afectats de la PAH: CX es compromet a no executar durant un període de 4 a 5 mesos i a estudiar els casos a canvi d’un compromís de no fer accions per part de la familia, es a dir, renunciar al dret a manifestació. Amb aquest «contracte d’espera» CX no es compromet a donar una solució, només a no executar-te mentres fan la venda. L’únic objectiu d’aquesta pràctica quasi mafiosa és guanyar temps per facilitar la venta sense oferir solucions a les families que ho necessiten. Si ofereixen aquest contracte estafa a les persones de la PAH, no volem ni imaginar que estan intentant vendre a les resta de la població, que tanmateix no té tanta informació sobre les males pràctiques de l’entitat.

Així doncs, davant  la situació de bloqueig de les negociacions individuals que durant els  últims vuit mesos portem patint, davant el frau a la població que suposa  la venda de CX sense l’assumpció de responsabilitats pels 12.000  milions destinats al seu rescat i davant la venda especulativa i fraudulenta al fons voltor Blackstone dels deutes de centenars de  families, les PAH’s catalanes exigim:

1. Que s’impedeixi la venda de CX a qualsevol entitat financera (no només BBVA) que no es comprometi  a assumir el pagament del rescat de 12.000 milions estafats a la  ciutadania. Entenem que en haver estat rescatada amb diners públics, CX -o qui sigui que la gestioni- té una responsabilitat social que no pot defugir: aturar tots els desnonaments de vivenda habitual, extingir el deute impagable de les families i cedir el stock d’habitatge buït per a ús social.

2. Que s’acabi el bloqueig de les negociacions individuals per part de CX i es concedeixin dacions en pagament (o condonacions del deute) i lloguers socials a les families estafades per l’entitat.

3. El compromís per part de CX de no vendre a tercers (en aquest cas a Blackstone) el deute de cap família.

Per tot això avui durant tot el matí les PAHs catalanes faràn accions de bloqueig a la xarxa d’oficines de CX de tot Catalunya. I les accions no pararàn fins que CX doni solucions.

#SíSePuede

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.