En este momento estás viendo La @PAHEbre insta a l’@ajdeltebre a l’aprovació i aplicació de la #mocióPAH i #mocióPlusvàlues

La @PAHEbre insta a l’@ajdeltebre a l’aprovació i aplicació de la #mocióPAH i #mocióPlusvàlues

Avui dimarts 9 de desembre un grup d’afectades veïnes de Deltebre acompanyades d’altres membres de la PAH Terres de l’Ebre s’han personat a l’Ajuntament de Deltebre per demanar una cita amb l’alcaldia i aclarir perquè des del consistori es segueix requerint el cobrament de les plusvàlues a les persones afectades per execucions hipotecàries sense respectar així el Reial Decret de 5 de juliol de 2014, on s’estableix una exempció amb efectes retroactius en el pagament de la plusvàlua.

Després d’una estona esperant i baix l’amenaça d’ocupació pacífica de l’ajuntament per part de les afectades si no s’obtenia una resposta, dos membres de la PAH Ebre s’han reunit amb Joan Alginet, 3r tinent d’alcalde de l’Ajuntament, juntament amb el tècnic d’hisenda i la secretària de l’alcalde. En la conversa mantinguda s’han escoltat frases com «Montse es va buscar estar així» fent referència al cas d’una veïna de Deltebre de més de 70 anys que va perdre la seua casa a l’avalar al seu fill i que actualment està en moratòria.

Des de l’Ajuntament de Deltebre es fa referència a que el govern municipal actual és molt sensible amb les afectades per execucions hipotecàries. En canvi però, en aquest consistori no s’ha portat a debat al ple, ni per tant aprovat ni aplicat, la moció de la PAH que contempla les multes a les entitats que persistisquen en un ús antisocial de l’habitatge. Aquesta moció va ser presentada al consell comarcal el 9 d’abril de 2014, i preveu sancions que serveixen per pal·liar moltes mancances socials.

Aquest pròxim dijous 11 de desembre l’alcalde de Deltebre, Jose Emilio Bertomeu, s’ha compromès a atendre’ns a les 10h a l’ajuntament. Avancem que des de la PAH Ebre insistirem en l’aprovació de la #mocióPAH i de totes les sol·licituds d’exempció o devolució de plusvàlues i IRPF de totes les operacions de dació en pagament.

Recordem que Deltebre és una de les poblacions de les Terres de l’Ebre més afectades per aquesta crisi immobiliària i creiem que l’ajuntament no vol destapar la inmensitat de pisos buits que hi ha. Si tant sensibles són envers els problemes de la ciutadania, com és que l’ajuntament no disposa de pisos d’emergència a disponibilitat de les persones desnonades? Ens preguntem, es legisla a favor dels bancs o del poble?

Els bancs els hem rescatat nosaltres i la Sareb es nostra!

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.