En este momento estás viendo Renovació o revolució

Renovació o revolució

Les PAHs de Catalunya ens mobilitzem contra Solvia per a aconseguir la renovació dels lloguers socials, que estan negant.

La renovació dels lloguers socials és una de les solucions més directes per a evitar desnonaments. En els últims anys, la bombolla creixent amb el preu del lloguer ha generat que aquest sigui una cosa inaccessible, més en aquests temps de nova crisi econòmica.

Gràcies a la Llei 24/2015, aconseguim evitar milers de desnonaments, obligant bancs i fons voltor a oferir lloguer social en funció als ingressos de la unitat familiar. El que no recull la Llei és l’obligació de renovar-los si la situació de la família el requereix. Per això, des de la PAH, aconseguim ampliar la Llei amb el Decret 17/2019, recentment suspès pel Tribunal Constitucional a petició del PP, en un nou atac al Dret a l’habitatge.

En el temps que el Decret va estar vigent, la banca i els fons han estat emprenyant la gata i donant llargues per a evitar la seva aplicació. Tota una estratègia a l’espera que l’anunci de suspensió complís les seves expectatives i no afectés els seus interessos. Un exemple clar d’aquesta perversitat, és Solvia, l’antiga promotora del Banc Sabadell.

Solvia s’ha convertit en una gestora de fons voltors i grans bancs, així com una de les majors immobiliàries d’aquest país. Encara tenint contractes de renovació de lloguer social aprovats, Solvia ha estat mesos retardant les signatures i li va faltar temps per a apel·lar que, amb el Decret 17/2019 suspès, ara no té cap obligació legal i on vaig dir blanc, ara dic negre.

És hora que entenguin que nosaltres no som nombres d’expedients. Som famílies vulnerables i assenyalarem a cadascun dels còmplices de la banca, i exigim respostes a totes les nostres demandes. No permetrem que ens continuïn marejant amb tràmits via web i mails que no tenen respostes i tercers gestors que l’única cosa que fan és entorpir i dilatar les tramitacions dels casos amb peticions de documentació fins al cansament.

No som marionetes en mans de Solvia i per això exigim:

  • Un recuperador vàlid, resolutiu i amb capacitat de decisió, amb qui tractar.
  • La imminent renovació de tots els lloguers socials.
  • La regularització com més aviat millor, amb lloguer social, de les famílies que s’han vist obligades a ocupar un habitatge en quedar-se sense una altra alternativa.
  • Que no hi hagi una sola ordre de desnonament i prevalgui el dret a l’habitatge.

Ni les pràctiques de Solvia, ni l’última maçada del TC a la nostra llei, ens detindran. La PAH porta anys defensant el dret a l’habitatge, vam néixer sense cap llei que ens emparés i encara així hem aconseguit salvar milers de vides. Amb la nostra lluita hem aconseguit grans coses. Però el poder econòmic, el poder judicial i el poder polític, mai ho posen fàcil.

Continuarem exigint les mesures que vam aconseguir amb el Decret 17/2019. Sigui per llei o per la PAH, com hem fet sempre, les famílies afectades tindran la seva solució i no seran desnonades.
Si no hi ha renovació, hi haurà revolució.

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.