En este momento estás viendo Comunicat de premsa. Presentació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de les Terres de l’Ebre

Comunicat de premsa. Presentació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de les Terres de l’Ebre

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de les Terres de l’Ebre (PAH Ebre) és una associació gratuïta, així com tots els recursos que aquesta proporciona, que agrupa persones amb dificultats per pagar la hipoteca o que es troben en procés d’execució hipotecària, juntament amb persones solidàries amb aquesta problemàtica. Amb aquesta, es pretén multiplicar la lluita de la PAH de Tarragona, traslladant-la a les Terres de l’Ebre per facilitar l’organització dels afectats de la zona. Des de la seua creació, al febrer del 2009 a Barcelona, s’han anat constituint PAHs locals arreu de l’estat espanyol.

La PAH neix com a resposta a l’actual situació d’injustícia que pateixen milers de famílies en perill de desnonament, denunciant el frau hipotecari. El marc legal actual està dissenyat per garantir que els bancs cobrin els deutes, deixant desprotegides les persones hipotecades que per motius com l’atur o la pujada de les quotes no poden fer front a les lletres. L’habitatge és un dret bàsic i és intolerable que siguem moltíssimes les persones que podem ser desnonades de l’habitatge i encara així continuar arrossegant un deute de per vida. Mentrestant, les diferents administracions públiques, lluny de donar solucions, han desenvolupat una legislació promovent el règim de propietat com a única forma d’accés a l’habitatge, que en la pràctica ha significat el sobreendeutament de les famílies.

Per tot això, l’assemblea d’afectats per la hipoteca exigeix solucions, que són justes, possibles i que ja que s’estan aplicant en altres llocs:

 • Parar els desnonaments de les famílies hipotecades i dels avaladors, fins que s’hagi trobat una solució a la seva situació. No es pot permetre que milers de famílies es quedin al carrer mentre hi ha milions de pisos buits esperant ser un negoci rendible.
 • Regular la dació en pagament, de manera que si el banc executa la hipoteca i es queda l’habitatge, el deute queda liquidat, com succeeix en altres països de la UE o a EUA.
 • Conversió del parc d’habitatges hipotecats de primera residència en parc públic de lloguer social. S’augmenta aquest, guanyant-hi tota la societat, i s’ajuda les famílies hipotecades.
 • Realització d’una Auditoria social sobre el funcionament del mercat hipotecari. Existeixen indicis fundats que indiquen que la ciutadania ha estat objecte d’un gran frau que ha de ser investigat per poder establir les responsabilitats d’entitats empresarials, bancàries, així com de les institucions públiques.
 • Establir mecanismes, reformes i polítiques necessàries perquè l’accés a un habitatge no torni a ser mai un negoci per a uns pocs i una esclavitud per a les famílies treballadores.

A les Terres de l’Ebre la PAH s’ha constituït recentment, just fa unes setmanes van haver les primeres reunions, i els objectius són:

 1. Realitzar accions per fer visible la situació de les persones hipotecades i transmetre les nostres reivindicacions, i aturar els desnonaments.
 2. En el terreny jurídic, assessorar les persones afectades amb advocats i juristes per encarar amb garanties les propostes de canvis legals i denúncies col·lectives.
 3. Incidir políticament perquè les nostres propostes es facin efectives.

Des de la PAH Terres de l’Ebre, convidem a totes les persones afectades o sensibilitzades amb la problemàtica a assistir a les assembles quinzenals, que seran en dimecres. Actualment estem a l’espera de que l’Ajuntament ens doni una resposta a la nostra sol·licitud per a que ens cedeixin un espai per poder reunir-nos. La unió és la millor manera que tenim ara per vèncer la por, les amenaces i els abusos dels bancs. És una tasca de tota la societat el forçar un canvi de model: de la bombolla immobiliària al dret a l’habitatge.

Pel que fa a pròximes accions, la PAH estarà present a la Fira de Nadal de Tortosa els dies 7, 8 i 9 de desembre, recollint firmes per l’Iniciativa Legislativa Popular (ILP) amb la finalitat de regular la dació en pagament amb efectes retroactius i demanant la moratòria immediata dels desnonaments i reconversió de les hipoteques en lloguer social, com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a l’habitatge de les persones afectades per execucions hipotecàries.

Per a mes informació podeu consultar en nostre bloc pahebre.wordpress.com, la nostra pàgina de facebook facebook.com/pahebre o seguir-nos a Twitter @pahebre.

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

 • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
 • Finalidad:  Moderar los comentarios.
 • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
 • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
 • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.