Comunicat referent a la moció pel dret a l’habitatge aprovada el 03.12.12 pel ple municipal de Tortosa

En el ple de Tortosa de dilluns 3 de desembre de 2012 s’ha debatut una moció presentada pel PSC en favor de garantir el dret a l’habitatge. Aquesta, que instava a trobar solucions als problemes que s’estan produint al voltant dels processos de desnonaments de famílies dels seus habitatges habituals, finalment s’ha aprovat amb les abstencions del PP i PXC, sense acceptar-se les esmenes d’ICV-Entesa.

La moció proposava, entre d’altres, una reforma de la Llei Hipotecària; donar suport a iniciatives parlamentàries, com la ILP per a la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social, i instar al govern de la Generalitat a posar en marxa un Programa d’Atenció a les persones desnonades, establint un marc de coordinació amb les administracions locals.

Des de la PAH Terres de l’Ebre, deixant clar que tenim la nostra independència d’acció respecte els grups polítics, valorem positivament que s’hagin pronunciat a favor, però trobem en falta concretar qüestions més urgents a nivell municipal, com el compromís de que la Policia Local no col·labori en els desnonaments, el congelament de plusvàlues i impostos als afectats, la revisió de contractes amb entitats que desnonen famílies, i un parc d’habitatges de lloguer social amb les vivendes que hi ha en mans dels bancs. Per altra banda, també demandem la suspensió de tots els desnonaments fins que el TSJ de Brussel·les es pronuncii.

Així doncs, pensem que els punts aprovats en la moció són massa genèrics i per això estudiarem presentar properament una moció popular amb noves demandes.

PAH Terres de l’Ebre

04 desembre 2012

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Terres de l'Ebre.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.